Želite državni posao u Marylandu? Predajte svoju zaporku za Facebook - Društveni Mediji - 2019

Anonim

Prema Washington Postu, Maryland Ministarstvo za javnu sigurnost i popravne usluge želi uključiti vaš Facebook račun u svoju pozadinsku provjeru. Zaposlenik Robert Collinsu je tražio njegovu prijavu računa i lozinku kako bi odjel mogao biti siguran da nema ničega za skrivanje, što je Collins zabrinuto ponudio. A onda je morao sjesti kroz noćnu moru svakog kandidata za posao i gledati njegovog anketara kako se kreće kroz sadržaj svog Facebook računa.

Poznata je činjenica da potencijalni poslodavci obrišu vaš profil na Facebooku za bilo koju crvenu zastavicu - znate, bilo koje označene fotografije ili zidni postovi koji pokazuju iznimnu razočaranje. A ako niste dovoljno pametni za upotrebu opcija privatnosti vašeg računa ili uklonite sve alkoholne opeke, zaslužujete odbacivanje posla. Ali kada vaš anketar zaista traži vašu prijavu? Prekoračene su neke granice.

Ranije ove godine, Dawnmarie Souza je otpustila s posla nakon što je poslala pritužbe na svog šefa na Facebook izvan ureda. Souza i Nacionalni odbor za odnose s radnim odnosima (NLRB) tužili su svog bivšeg poslodavca, a nedavno su se riješili izvan suda za neobjavljeni iznos. NLRB je prošle godine utvrdio da je Souzaov prestanak za svoju aktivnost na Facebooku prekršio njenu prvu amandmanu.

Dakle, možete zamisliti koliko se brzo državna agencija Maryland poziva na ovaj. Collins, koji je već bio zaposlen u odjelu i jednostavno traži recertifikaciju, kontaktirao je američku udrugu za građanske slobode (ACLU) odmah nakon incidenta. ACLU je preuzeo Collinsovo stanje i nakon tri tjedna tek treba dobiti odgovor na to da li će politika biti trajno ukinuta. Trenutačno je State Department za javnu sigurnost obustavio postupak za 45 dana za unutarnji pregled. Odjel tvrdi da je uvijek dobrovoljno tražio podatke za prijavu, iako Collins tvrdi: "Razumio sam istražitelju da kaže da sam morao predati moju Facebook prijavu i zaporku." Očigledno je praksa započela prošle godine kao sredstvo za zaslon za bangsku pripadnost.