Facebook dodaje opcije sindikata i partnerstva - Društveni Mediji - 2019

Anonim

Huffington Post prvo je izvijestio o dodatku Facebookovoj traci Status veze. Društvena mreža sada službeno dopušta korisnicima da se navedu kao "u građanskoj zajednici" i "u domaćem partnerstvu" sa svojim partnerima. Prema Facebooku, "ovo je vrlo tražena značajka od korisnika. Želimo pružiti opcije za ljude da istinski i autentično odražavaju svoje odnose na Facebooku ".

S obzirom na zapanjujući broj Facebook računa širom svijeta, to je iskreno malo zapanjujuće što je dugo trebalo da mreža prizna ove vrste obveza. No, vrata su otvorena za milijune onih koji se uvelike smatraju alternativnim odnosima i sada se objavljuju na Facebooku.

"Danas je Facebook poslao jasnu poruku u prilog gay i lezbijkama i parovima korisnicima širom svijeta", izjavio je danas Jarrett Barrios, predsjednik GLAADA. "Budući da javna potpora za jednakost braka i dalje raste, nastavit ćemo raditi na dan kada svi parovi imaju priliku da se udaju i da njihovi odnosi budu prepoznatljivi od strane njihove zajednice, kako online tako i isključivo". Prema Barriosu, GLAAD je bio uključen u napore za dodavanje opcije statusa.

Dakle, bez obzira na to je li Facebook namjeravao napraviti veliku gestu s dodatkom statusa odnosa, svakako se to percipira. Značajka će se u početku dodati na američke račune i ubrzo nakon toga pokrenuti u Kanadu, Francusku, Veliku Britaniju i Australiju. Komplikacije će sigurno nastati u zemljama u kojima civilni sindikati i domaća partnerstva nisu pravno priznati. Facebook očito igra vrlo veliku ulogu u kulturi i može se pretpostaviti da će ova izmjena profila imati nekoliko posljedica. Jedan: Sigurno će biti nekakav pad od ogorčenih tradicionalista koji ne odobravaju ove veze nigdje, uključujući i na Facebooku. No, možda će to također potaknuti komunikaciju i prihvaćanje, nešto što Facebook privlači pozornost svojim naporima protiv zlostavljanja.