Ask.com kaže zbogom, isključuje pretraživanje - Društveni Mediji - 2019

Anonim

To je kraj jedne ere za jednog od preostalih divova potrage krajem 90-ih. Ask.com

Prema Bloombergu, IAC zatvara tražilicu koja je kupljena 2005. godine za 1, 85 milijardi dolara. Predsjednik Barry Diller citiran je rekavši: "Shvatili smo da se posljednjih nekoliko godina ne možete natjecati s Googleom."

Ask.com je bio jedan od glavnih igrača u kasnim 90-tim, zajedno s ostalim tražilicama koje su prošle na putu kao što su Lycos i AltaVista … i Yahoo. Nekada poznata kao Ask Jeeves, pokrenuta je 1996. godine i rasla zahvaljujući fokusu na prirodne jezične upite. Za one dječice koje se ne sjećaju, u to vrijeme traženje ključnih riječi bilo je načina da se nešto učini na internetu, pa je Ask tražio novu nišu.

Tvrtka je otišla u javnost i kao mjehurić praska, ona je počela krvariti novac zbog manjeg i kružnijeg natjecatelja: Google. Tvrtka je 1995. prodana IAC-u, a od tada nikad nije uspjela uhvatiti svoju bivšu slavu.

Tvrtka sada preusmjerava svoje napore na svoju Q & A uslugu. Na taj način oni će konsolidirati inženjering u sjedištu u Oaklandu u Kaliforniji. Tvrtka otpušta 130 inženjera u New Jerseyju i Kini u tom procesu.

"Postao je taj ogroman pothvat tvrtke koji smo doista mislili da se možemo natjecati inovacijom", rekao je u intervjuu Bloombergu predsjednik tvrtke Ask.com. "Uradili smo veliki posao zadržavanja našeg tržišnog udjela, ali nije bilo dovoljno da rastemo način na koji se IAC nadao da ćemo rasti kada će nas kupiti".

Pitajte će nastaviti ponuditi traku za pretraživanje na svojoj web-lokaciji, ali njome će upravljati jedan od njegovih konkurenata.

Google je broj jedan pružatelj pretraživanja diljem svijeta, kontrolirajući 65 posto svih pretraživanja SAD-a, prema Nielsen Co Ask.com, rangiranoj šesti među tražilicama, ima manje od 2 posto.